Zelfverdediging Oosterhout

ZELFVERDEDIGING BESTAAT NIET
Zelfverdediging OosterhoutOf je vecht terug of je vecht niet. Niet de technieken, maar de reden waarom je vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent in feite dat we ons niet verdedigen, maar het initiatief nemen. Weet je nog? De aanval is de beste verdediging. Als je op straat zomaar wordt bedreigd moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is om je zelf te beschermen. Dus feitelijk is het niet jezelf beschermen, maar zelfbehoud.

REALISTISCHE ZELFVERDEDIGING DIE AAN 3 VOORWAARDEN TE VOLDOEN

Eenvoud

MAKKELIJK TE LEREN EN TE GEBRUIKEN
Alle technieken moeten snel te leren zijn. Hoe moeilijker hoe meer je na moet denken.
Bedreigd door gevaar heb je geen tijd om na te denken. Je hebt heel even tijd om te handelen. Wat je bij Wing Chun leert onthoud je voor de rest je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

Effectiviteit

MAXIMAAL RESULTAAT
Alle handelingen moeten maximaal effect hebben. Een krachtige aanval is de beste zelf verdediging.
Je belager moet zich afvragen of hij je wel had moeten aanvallen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd! Denk er om, je hebt geen optie. Hij heeft voor jou gekozen.

Economisch

MINIMALE INZET
Zoveel mogelijk in zo min mogelijk tijd bereiken. Een gevecht op straat duurt vaak maar enkele seconden. Je hebt dus haast om hem op andere gedachten te brengen. Met eenvoudige handelingen ben je sneller dan iemand die grote technieken gebruikt.

Wing Chun Kung Fu – De Oplossing

Alleen als alle technieken aan deze criteria voldoen heb je een zelfverdediging die door een lichamelijk zwakker persoon te gebruiken is.
Wing Chun Kung Fu is wereldwijd beroemd om deze drie kenmerken.

Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen. Dit is via subtiele signalen waarneembaar voor agressievelingen. Zij willen een slachtoffer en herkennen dat niet in jou.

Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren. Maar soms gebeurt het toch. Wing Chun is dan de beste verzekering.