Bruce Lee

bruce leeBruce Lee was een enthousiaste Wing chun beoefenaar Bruce Lee heeft Wing Chun beroemd gemaakt in het westen, maar dankzij zijn Wing Chun is Bruce Lee beroemd geworden. Ook Bruce Lee was overtuigd van de effectiviteit van Wing Chun. Hij is op 15 à 16 jarige leeftijd begonnen met Wing Chun, maar moest op z’n 18e toen hij naar Amerika ging zijn Wing Chun studie afbreken. Omdat hij toch door wilde trainen is hij het Wing Chun gaan mengen met allerlei andere technieken.

Jeet Kune Do

WING CHUN IS HET ORIGINELE EN VOLLEDIGE JEET KUNE DO
Deze mengeling heeft hij later Jeet Kune Do genoemd hetgeen weer verwijst naar een Wing Chun techniek. Ook is het Wing Chun door vele ander vechtstijlen ontdekt. Vooral nieuwe stijlen als het Krav Maga hebben veel van het Wing Chun geleend (!).

Maar ook in de film wereld kom je veel Wing Chun tegen. Vooral acteurs als Jackie Chan en Steven Seagal laten regelmatig Wing Chun zien. De fraaiste in deze serie is misschien wel “The Matrix” waarin het Wing Chun heel duidelijk te herkennen is. En uiteraard is er in de films van Bruce Lee heel veel Wing Chun te zien. Meestal kort en gemengd met andere technieken, maar kenners halen de Wing Chun technieken er uit.